Nacomi

Olej z Pestek Winogron Nacomi 50ml

10,80 zł
Brutto

Olejek z pestek winogron jest olejem pochodzącym z krajów śródziemnomorskich. Owoce winogrona kryją w sobie jedną tajemnicę – pestki. Są one bogatym źródłem witaminy E, świetnie oddziałuję on na skórę, nawilżając ją i przeciwdziałając starzeniu się skóry. Można o nim śmiało powiedzieć, że jest „ Eliksirem młodości”. Olejek stanowi pełnowartościowy produkt pod względem walorów odżywczych,  pielęgnacyjnych i regeneracyjnych.

Ilość

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

OLEJ Z PESTEK WINOGRON

Pozbądź Się Pajączków, Zaczerwienionej Skóry i Ciesz Się Piękną Cerą! 

Olejek z pestek winogron jest olejem pochodzącym z krajów śródziemnomorskich. Owoce winogrona kryją w sobie jedną tajemnicę – pestki. Są one bogatym źródłem witaminy E, świetnie oddziałuję on na skórę, nawilżając ją i przeciwdziałając starzeniu się skóry. Można o nim śmiało powiedzieć, że jest „ Eliksirem młodości”. Olejek stanowi pełnowartościowy produkt pod względem walorów odżywczych,  pielęgnacyjnych i regeneracyjnych.

Właściwości:

Olej z pestek winogron sprawia, że skóra staje się sprężysta i nawilżona,  a wszelkie rumiane miejsca ulegną złagodzeniu. Olejek jest jednym z najsilniejszych antyoksydantów, innymi słowy jest skuteczny w walce z wolnymi rodnikami. Ze względu na silne właściwości regenerujące olejek winogronowy pomocny jest w przypadku skaleczeń, obtarć, poparzeń itp. Działa przeciwzapalnie i nie zatyka porów. Przeciwdziała powstawaniu pajączków na skórze. Olejek stanowi wyjątek, jeżeli chodzi o pomoc dla osób z cerą tłustą. Doskonale tonizuje i reguluje wydzielanie sebum. Stosunkowo wysoka zawartością witaminy K, odpowiedzialna jest w naszym organizmie za krzepnięcie krwi. Olej z pestek winogron ma też działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. Współczesne badania, wykazują dobroczynne właściwości oleju nie tylko dla naszego zdrowia, ale i pięknego wyglądu cery.

Działanie:

  • zmniejszające opuchliznę 
  • tonizujące
  • łagodzi zaczerwienienia
  • zwalczające wolne rodniki
  • poprawia krążenie
  • przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne
  • wygładzające zmarszczki wokół oczu

Stosowanie:

Jego słodko-gorzki zapach jest charakterystyczny tylko dla tego olejku. Idealnie pasuje do pielęgnacji każdego rodzaju cery. Ten złocisto zielony płyn stosowany jest w zabiegach pielęgnacyjnych, jako olejek do masażu.

Pojemność: 50ml

INCI: VITIS VINIFERA SEED OIL 100%

Brak recenzji użytkowników.

Napisz recenzję