Olej arganowy nierafinowany 100ml Zobacz większe

Olej Arganowy Nierafinowany 100ml

02.006

Nowy produkt

38,99 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Informacje o produkcie

OLEJ ARGANOWY - NIERAFINOWANY

Odzyskaj Młodość i Witalność Skóry. Pozbądź Się Zmarszczek, Rozstępów, Trądziku i Ciesz Się Piękną Cerą! 

Olej arganowy otrzymywany jest z owoców drzewa arganowego, rosnącego w Maroko. Od innych olei różni się wysoką zawartością kwasu linolowego i oleinowego, bogaty jest w polifenole, tokoferole (przeciwutleniacze), dodatkowo zawiera sterole, karotenoidy, ksantofile i skwalen.

Olej arganowy zaleca się szczególnie do:

  • Bardzo suchej skóry.

  • Chroni skórę przed złym wpływem czynników atmosferycznych i zapobiega nadmiernemu przesuszaniu.

  • Nawilża, odżywia, spowalnia proces starzenia, redukuje zmarszczki, ujędrnia i uelastycznia skórę.

  • Polecany również dla kobiet mających kłopoty ze skórą związane z menopauzą.

  • Zalecany jest do pielęgnacji włosów, nadaje im połysk oraz gładkość.

  • Bardzo pomocny w pielęgnacji skóry dotkniętej łuszczycą oraz trądzikowej.

  • Reguluje wydzielanie sebum, przez co zapobiega przetłuszczanie się skóry.  Zalecany osobom zmagającym się z trądzikiem.

  • Wspomaga leczenie i gojenie ran.

Właściwości:

- olejek arganowy w szczególności pielęgnuje delikatną i suchą skórę. Chroni skórę przed nadmiernym wysuszaniem i złym wpływem czynników zewnętrznych.olej arganowy biokosmetyki24.com

- spowalnia procesy starzenia, zmarszczki redukuje w znacznym stopniu, nawilża i rewitalizuje zniszczoną skórę. Po aplikacji oleju arganowego następuje poprawa elastyczności i jędrności skóry, przez co nabiera młodszego wyglądu.

- olej doskonale radzi sobie z problemami skórnymi u kobiet przechodzących menopauzę.

- zalecany podczas leczenia łuszczycy, ran, wyprysków skórnych, stanów zapalnych skóry oraz ułatwia gojenie się blizn.

- reguluje wydzielanie sebum, przez co zmniejsza tendencję skóry do przetłuszczania. Wspomaga leczenie cery trądzikowej.

- olej arganowy stosuje się w pielęgnacji włosów. Przywraca im naturalny połysk i jedwabistość. Włosy stają się mocniejsze i nie wypadają.

- stosowany na paznokcie, sprawia, że stają się mocniejsze i nie łamią się.

- olej arganowy stosuję się w celach poprawy elastyczności skóry. Wygładza rozstępy i redukuje cellulit.

Jak stosować olejek arganowy?

Twarz i ciało

Olej można stosować bezpośrednio na skórę suchą. Zaleca się jednak nałożenie oleju arganowego na skórę tuż po kąpieli, gdy jest jeszcze lekko wilgotna i oczyszczona. Wzmacnia to odmładzające działanie oleju. Może być stosowany bezpośrednio na skórę lub dodany do balsamu pielęgnacyjnego. Mieszanie oleju z balsamem czy ulubionym kremem należy przeprowadzić bezpośrednio przed zastosowaniem, zapobiegnie to rozkładowi olejku podczas przechowywania na skutek wzajemnych oddziaływań. Należy nałożyć na dłoń i równomiernie rozprowadzić po skórze.

Włosy

Olejek należy rozgrzać w dłoniach i równomiernie rozprowadzić na mokrych lub suchych włosach. Olejek wcieramy w rozdwojone końcówki włosów i skórę głowy. Ilość olejki dobieramy odpowiednio do rodzaju włosów, tak aby nie doprowadzić do ich przetłuszczania.W przypadku zastosowaniu olejku na suchych włosach, należy go pozostawić na godzinę, po czym umyć włosy.

Paznokcie

Olejek arganowy należy delikatnie wcierać w paznokcie przez kilka minut. Zaleca się stosowanie olejku na oczyszczone paznokcie np. po zmyciu lakieru.

Dlaczego olejek w naszym sklepie?

  • Proponujemy Państwu olej arganowy Manufaktury Aptecznej w stu procentach naturalny, surowy, bez sztucznych dodatków konserwujących i barwników.

  • Jest to olej nierafinowany, z pierwszego tłoczenia na zimno. olej arganowy biokosmetyki24.com

  • Niczym nie zanieczyszczony. Aby otrzymać klarowny olej bez zanieczyszczeń, został on przesączony przez papier. Nasz olej arganowy nie jest filtrowany mechanicznie.

  • Niemal bezwonny, co potwierdza jego autentyczność. Tańsze oleje arganowe posiadają specyficzny, niezbyt przyjemny zapach. Jest to dowód na to, że w oleju arganowym są zbędne domieszki obniżające jego jakość.

  • Bardzo wydajny i trwały.

  • Stworzony z najlepszej jakości surowca. Olej arganowy został przebadany w niezależnym laboratorium, pod kątem jakości i właściwości użytkowych. Uzyskał bardzo dobre oceny.

  • Olej przechowywany jest w nieprzezroczystej ciemnej butelce, co chroni jego zawartość przed działaniem promieni słonecznych i utratą cennych właściwości, oraz zaplombowanej korkiem.

  • Posiada certyfikaty COCERT, USDA Organic i EU Organic forming.

  • produkt LEGALNY i ZAREJESTROWANY jako KOSMETYK - numer GTIN: 05903111098001; wpisany do Farmaceutycznej Bazy Danych BAZYL - numer 188452.

  • Tylko produkty zarejestrowane są bezpieczne i mogą zostać dopuszczone do obrotu z pełną odpowiedzialnością producenta za oferowany kosmetyk.

Olej arganowy - wiadomości ogólne

Olej arganowy występuje jako główny składnik nowej generacji kremów anti-aging, tutaj możesz go kupić w czystej postaci.

Olej arganowy swoje cudowne właściwości zawdzięcza obecności dużych ilości kwasu oleinowego, linolowego, polifenoli, tokoferoli, a także steroli, karotenoidów, ksantofili i skwalenu. . Składniki te działają synergistycznie dzięki swoim właściwością antyoksydacyjnych, przeciwzapalnych, immuno-stymulujących i nawilżających. W rezultacie widocznie odmładzają i regenerują skórę!

Ten drogocenny olej pozyskuje się z orzechów drzewa arganowego. To wolnorosnące kolczaste drzewo, osiąga wysokość nawet 10m i żyje około 200 lat. To długo letnie drzewo charakteryzuje się głęboko sięgającymi korzeniami, które zapewniają dużą odpornością na suszę. Arganowe drzewa rosną na powierzchni ok. 8000km² w południowo-zachodnim Maroku (od 1998 r. Rezerwat Biosfery UNESCO).

Olej arganowy jest jednym z najdroższych i najbardziej cenionych olejów na świecie, zwany jest "płynnym złotem Maroka". Do wyprodukowania 1 litra oleju tradycyjną metodą tłoczenia na zimno potrzeba ok. 30–35 kg owoców i 8 godzin pracy. Olej ten poza właściwościami medycznymi ma również bardzo szerokie zastosowanie w kosmetologii. Olej arganowy ma różne właściwości medyczne, między innymi obniża poziom cholesterolu, poprawia krążenie i wspomaga naturalną odporność organizmu. Na świecie cieszy się popularnością jako składnik wielu kosmetyków. Pozostałością z ziaren po tłoczeniu oleju jest gęsta pasta o czekoladowym kolorze o nazwie „amlou”, która posłodzona serwowana jest jako dip do chleba na śniadanie w berberskich gospodarstwach domowych. Smak tego dipu jest bardzo zbliżony do smaku masła orzechowego. Berberskie gospodarstwa domowe wytwarzają swój własny olej służący głównie do gotowania. Ponieważ jest bardzo drogi, można używać go oszczędniej, na przykład do doprawiania sałatek. Kilka kropel dodanych do potrawy na chwilę przed podaniem nadaje daniu bogaty, orzechowy aromat.

Produkcja oleju arganowego jest nadal wykonywana na wsiach głównie przez kobiety.

drzewo arganowe biokosmetyki24.com

Olej arganowy posiada certyfikaty europejskie: ECOCERT, USDA Organic i EU Organic farming potwierdzające jakość z najwyższej półki!

Rafinowane czy nie ?

Najcenniejsze właściwości wykazuje olej arganowy tłoczony na zimno-kosmetyczny. Otrzymuje się go w sposób tradycyjny, bez udziału wysokich temperatur. Proces wytwarzania oleju arganowego w celach spożywczych, polega na prażeniu surowca w temperaturze 100°C. Skutkuje to utracie większości właściwości leczniczych oleju. 

Opakowanie: buteleczka z ciemnego szkła 

INCI: ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL 100%

Wyprodukowano w : Maroko

Ciekawostki:

Czy wiesz, że: przysmakiem kóz są owoce argany? Są one współproducentami cudotwórczego kosmetyku. Wspinają się na arganę podjadając liście i owoce argany, a w miejscu, w którym je wydalają wyrasta nowe drzewo arganowe.

Dawniej zbierano owoce przetworzone w kozich odchodach, co ułatwiało rozłupanie twardej skorupy, wytwarzając  w ten sposób najcenniejszy olej arganowy. Ten rodzaj oleju arganowego jest trudno dostępny i dużo droższy od oleju uzyskiwanego bezpośrednio. Tą tradycyjną formę wyrobu oleju, stopniowo wyparło mniej niesmaczne i industrialne podejście.

Opinie

Napisz opinię

Olej Arganowy Nierafinowany 100ml

Olej Arganowy Nierafinowany 100ml

Produkty powiązane