Olej z konopi indyjskiej 50ml Zobacz większe

Olej z Konopi Indyjskiej Nierafinowany 50ml

02.023

Nowy produkt

Ostatnie egzemplarze!

15,81 zł brutto

Dodaj do listy życzeń

Informacje o produkcie

OLEJ Z KONOPI INDYJSKIEJ - ZIMNOTŁOCZONY

Olej pochodzi z Nowej Zelandii, jest pozyskiwany z nasion konopi indyjskiej. Posiada zielony kolor i specyficzny zapach konopi.

Właściwości:

Olej z konopi indyjskiej jest bardzo specyficznym olejem. Ze wszystkich olei zawiera najbardziej zbilansowane nienasycone kwasy tłuszczowe, odpowiedzialne za blask w naszej skóry, włosów, oczu, niezbędne dla procesów energetycznych w każdej komórce. Nienasycone kwasy tłuszczowe wspomagają układ odpornościowy, zapobiegają degeneracji żył i tętnic, a nawet odpowiadają za sprawność naszego umysłu. 

Olej z konopi jest doskonałym olejem kosmetycznym, przede wszystkim z uwagi na wysoką zawartość NNKT, GLA, minerałów i innych składników biologicznie czynnych. Stosowany w leczeniu trądziku, wyprysków, suchości skóry, łuszczycy, bólach mięśni i stawów, dla stymulacji wzrostu i wzmocnienia włosów i paznokci.

Poleca się go do skóry tłustej, trądzikowej i z wągrami, ale także do odżywczych kremów dla skóry dojrzałej.

Może być też stosowany u dzieci i niemowląt

Działanie:Olej konopny

- rewitalizuje

- poprawia ogólny stan skóry

- zmniejsza pory oraz blizny

- likwiduje pękające naczynka

- nawilża i regeneruje skórę

Zalecany do stosowania w każdym wieku

Olej z konopi indyjskiej zawiera:

  •          nienasycone kwasy tłuszczowe

  •          przeciwutleniacze

  •          proteiny, karoten, fitosterole, fosfolipidy

  •          minerały w tym wapń, magnez, siarkę, potas, żelazo, cynk i fosfor

  •          witaminy - A, B1, B2, B3, B6, C, D i E

  •          aminokwasy

  •          nienasycone kwasy tłuszczowe, omega-6 do omega-3

  •          nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT)

Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę

  • do produkcji kosmetyków

Działanie na włosy: 

- stymuluje wzrost i wzmacnia włosy

Zastosowanie na włosy:

- do masek i odżywek do włosów

Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia

INCI: CANNABIS SATIVA SEED OIL 100%

Opinie

Oceń 
2016-05-16

olej

dostałem w prezencie od dziewczyny brata. Mam wielki problem z trądzikiem. Po zastosowaniu antybiotyku dostałem uczulenia, spuchła mi twarz. Wtedy użyłem olejku. gdyby nie on, nie wyszedł bym z domu. opuchlizna mi zeszła, więć zacząłem go używać.

Napisz swoją opinię!

Napisz opinię

Olej z Konopi Indyjskiej Nierafinowany 50ml

Olej z Konopi Indyjskiej Nierafinowany 50ml

Produkty powiązane