Nacomi

Olej z Konopi Indyjskiej Nierafinowany Nacomi 50ml

13,80 zł
Brutto

Olej pochodzi z Nowej Zelandii, jest pozyskiwany z nasion konopi indyjskiej. Posiada zielony kolor i specyficzny zapach konopi. Olej konopny rewitalizuje, poprawia ogólny stan skóry, zmniejsza pory oraz blizny, likwiduje pękające naczynka, nawilża i regeneruje skórę. 

Ilość

  • Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Polityka bezpieczeństwa (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady dostawy (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)
  • Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”) Zasady zwrotu (edytuj za pomocą modułu „Bezpieczeństwo klienta”)

OLEJ Z KONOPI INDYJSKIEJ - TŁOCZONY NA ZIMNO

Olej pochodzi z Nowej Zelandii, jest pozyskiwany z nasion konopi indyjskiej. Posiada zielony kolor i specyficzny zapach konopi. Olej konopny rewitalizuje, poprawia ogólny stan skóry, zmniejsza pory oraz blizny, likwiduje pękające naczynka, nawilża i regeneruje skórę. 

Olej konopny zawiera:

  • nienasycone kwasy tłuszczowe
  • przeciwutleniacze
  • proteiny, karoten, fitosterole, fosfolipidy
  • minerały w tym wapń, magnez, siarkę, potas, żelazo, cynk i fosfor
  • witaminy - A, B1, B2, B3, B6, C, D i E
  • aminokwasy
  • nienasycone kwasy tłuszczowe, omega-6 do omega-3
  • nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT)

Właściwości:

Olej ten jest bardzo specyficzny. Zawiera najbardziej ze wszystkich olei zbilansowane nienasycone kwasy tłuszczowe, odpowiedzialne za blask w naszej skóry, włosów, oczu, niezbędne dla procesów energetycznych w każdej komórce, wspomagają układ odpornościowy, zapobiegają degeneracji żył i tętnic, a nawet odpowiadają za sprawność naszego umysłu. 

Olej z konopi jest doskonałym olejem kosmetycznym, przede wszystkim z uwagi na wysoką zawartość NNKT, GLA, minerałów i innych składników biologicznie czynnych. Stosowany w przypadku trądziku, wyprysku, suchości skóry, łuszczycy, bólach mięśni i stawów, dla stymulacji wzrostu i wzmocnienia włosów i paznokci.

Poleca się go do skóry tłustej, z trądzikiem i wągrami, ale także do odżywczych kremów dla skóry dojrzałej. Może być też stosowany u dzieci i niemowląt.

Działanie:

- rewitalizuje

- poprawia ogólny stan skóry

- zmniejsza pory oraz blizny

- likwiduje pękające naczynka

- nawilża i regeneruje skórę

Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków

Zalecany do stosowania w każdym wieku

Pojemność: 50ml

INCI: CANNABIS SATIVA SEED OIL

Brak recenzji użytkowników.

Napisz recenzję